Productes locals
i de proximitat
Prioritzem que els productes i materials utilitzats per a la cursa siguin locals i de proximitat
Prioritzem que els productes i materials utilitzats per a la cursa siguin locals i de proximitat
Promovem que les persones participants portin de casa un vas reutilitzable per beure als avituallaments
Donem l'opció de fer inscripció bàsica sense la samarreta tècnica en les curses d'11 km i les trail kids
Minimitzem la generació de residus als avituallaments utilitzant bidons per l'aigua i la beguda isotònica, el vas reutilitzable, i l'entrega de fruits secs i llaminadures a granel
Separem els residus generats als avituallaments per tipologia i disposem de bateries de contenidors de totes les fraccions a la sortida i l'arribada
Marquem la cursa amb cintes especialment produïdes per tal que puguin ser reutilitzades en diverses edicions.
La producció d'aquestes cintes s'ha fet en col·laboració amb l'Associació Diversitat Funcional d'Osona (ADFO), una entitat del tercer sector propera al territori.
Una vegada finalitzades les curses, revisem que els traçats quedin lliures de marcatge i residus, i que el medi no hagi sofert cap alteració
Oferim aliments per a persones veganes i celíaques en l'avituallament final
Geogràficament les Guilleries connecta les serralades litorals i el sistema Transversal (el Collsacabra) passant per l’engorjat que crea el riu Ter.
La complexitat orogràfica, l’important gradient altitudinal que va dels 800 al 1200 metres, la presència de nombroses rieres i els canvis d’orientació constants provoquen una notable diversitat d’ambients forestals i humits.
Un 88% del municipi de Sant Hilari és zona forestal i un 41% té una figura de protecció ambiental (Espai d’Interès Natural les Guilleries i Xarxa Natural 2000).
El paisatge que trobem és marcadament mediterrani amb una forta influència centreeuropea, especialment a les parts més enlairades.
Alguns dels hàbitats d’interès comunitari que hi podem trobar són alzinars i carrascars a les parts més baixes i assolellades; castanyedes, fagedes i rouredes als vessants obacs; i avellanedes a les parts més humides.
Com a espècies florístiques protegides i amenaçades destaquem: l’arbust Prunus lusitanica, la planta Melampyrum catalaunicum i el líquen Sticta limbata.
El caràcter forestal de les Guilleries determina la presència de biòtops faunístics característics de la muntanya mitjana catalana.
Hi trobem diferents espècies de mamífers com la llúdria, el liró gris, el talpó muntanyenc i la guilla; ocells com l’aligot vesper, la cotxa cua roja i la verderola; rèptils com la serp d’esculapi; amfibis com el tritó pirinenc i el tritó palmat; i diverses espècies de quiròpters.
Els cursos fluvials, amb aigües oxigenades i llits de sorra, sostenen ecosistemes molt rics i diversos, amb presència de la bagra, el barb de muntanya, la truita comuna i el cranc de riu europeu.
Els diferents recorreguts de la Trail Guilleries transcorren per paratges de gran bellesa, on observar i gaudir dels valors naturals de les Guilleries.
Algun dels llocs emblemàtics per on passa la trail són les proximitats de la riera d’Osor (afluent del Ter) i el cim més alt de les Guilleries: Sant Miquel de Solterra o de les Formigues (1.204 m).
El caràcter muntanyós i feréstec de les Guilleries ha estat durant molts anys un espai inhòspit i desconegut. D’aquí que n’hagin sorgit un bon nombre d’històries, llegendes i personatges reconeguts arreu del país, com en Joan de Serrallonga (s. XVII), el bandoler amb més renom de Catalunya, i esdevingut mite per la literatura i la cultura popular.
Fes que el teu pas per la muntanya no deixi rastre: